Pojemniki jednorazowe gastronomiczne, pojemniki na żywność

Można je pogrupować według materiału, z którego są wykonane, lub według przeznaczenia. Pojemniki cateringowe, które oferujemy są wytwarzane z kilku rodzajów materiałów: OPS (oriented polystyrene), polipropylen, styropian oraz karton. Pojemniki cateringowe OPS charakteryzują się wysoką przeziernością, dzięki czemu prezentują się bardzo estetycznie i schludnie. Przezroczystość zapewnia atrakcyjny wygląd produktów umieszczonych w pudełkach. Wadą tego materiału jest sztywność, przez co mogą one pękać przy nacisku. OPS wykorzystywane są przede wszystkim w cukiernictwie. Na naszej stronie znajdziesz szeroki wybór opakowań cukierniczych w różnych kształtach i formach.

451 produktów.

Estetyczne i trwałe opakowania cateringowe. Dobra jakość i atrakcyjna cena

Świetnie spisują się w cukierniach, w punktach cukierniczych w supermarketach czy jako pudełka na ciasto weselne. Ponadto opakowania dla cateringu z materiału OPS wykorzystywane są chętnie w gastronomii serwującej dania na wynos. Pojemniki garmażeryjne to różnokształtne modele bez przytwierdzonych wieczek. Zamykane są osobnymi przykrywkami. Używane są jako naczynia na sosy i dipy, na drobne przekąski czy sałatki. Współpracujemy z wiodącymi producentami tego typu produktów: Anis i KreisPak. Modele PP, czyli z polipropylenu charakteryzują się nieco innymi właściwościami. Są bardziej podatne na odkształcenia, dzięki czemu nie są tak narażone na pęknięcia

Pojemniki na żywność jednorazowe – różne wielkości, kształty i rodzaje

W ofercie mamy zarówno pojemniki obiadowe prostokątne, jak i okrągłe. Przykrywki należy zamawiać osobno. Pudełka nadają się do transportowania zup, przekąsek, dań z sosami. Opakowania styropianowe to podstawa branży opakowań na wynos. Wykorzystywane są zarówno w barach szybkiej obsługi, jak i w restauracjach. Zamykane pojemniki obiadowe doskonale nadają się do transportowania ciepłych dań. W ofercie mamy modele jedno-, dwu- i trzykomorowe. Dwu- i trzykomorowe pozwalają zapakować zróżnicowane dania bez ryzyka ich zmieszania. Styropian jest dobrym izolatorem, dzięki czemu utrzymuje długo temperaturę dania. Zdecydowaną zaletą modeli styropianowych jest ich lekkość, prostota użycia i niska cena. Oferujemy produkty cenionych firm, takich jak Coveris, Huhtamaki i LinPac.

Nową generacją produktów dla branży dań serwowanych na wynos są pojemniki cateringowe przeznaczone do zgrzewu. Wykonane są z polipropylenu, co nadaje im elastyczności i wytrzymałości. Wykorzystywane są do pakowania ciepłych dań na wynos. Najlepiej sprawdzają się przy wykorzystaniu technologii zgrzewania – folia zabezpieczająca jest zgrzewana z brzegami opakowania za pomocą specjalnego urządzenia w momencie, gdy jedzenie znajduje się już w środku. Wiąże się to jednak z kosztem zakupu lub wynajęcia zgrzewarki. Dla niezdecydowanych dostępne są także przykrywki do modeli zgrzewalnych. Dostępne są także opakowania obiadowe przeznaczone na zupę. W ofercie mamy także folię do zgrzewu, a na indywidualne zamówienie – również urządzenia do zgrzewu.