Przygotowanie popcornu

Tradycyjna metoda przyrządzenia domowej prażonej kukurydzy sprowadza się jedynie do wykorzystania patelni. Wystarczy wlać do niej olej zgodnie z zasadą, że na jedną dużą łyżkę ziaren kukurydzy przypada jedna łyżka oleju. Następnie wsypujemy odpowiednią dla siebie ilość ziaren i przykrywamy patelnię pokrywką. Już po kilkudziesięciu sekundach usłyszymy to charakterystyczne strzelanie. :)

Istnieje również alternatywny sposób przyrządzenia prażonej kukurydzy, który jest nie tylko łatwiejszy, ale również zdrowszy, ponieważ do jej przygotowania nie będziecie potrzebować oleju. Wystarczy znaleźć w sklepie popcorn zapakowany w specjalny półpergamin, który idealnie nadaje się do mikrofali lub kupić w naszym internetowym sklepie torebki, do których można przesypać preferowaną ilość ziaren.

Torebka POPCORN mała

Przygotowanie popcornu w mikrofali zajmuje niespełna pięć minut, a ponadto pozwala uniknąć problemu brudnej patelni.

[nbsp]

Profesjonalne podanie

Jeżeli udało Wam się przygotować popcorn, wystarczy już tylko przesypać go do naczynia, dzięki któremu jego spożywanie w trakcie filmu będzie wygodne i praktyczne. Najczęstszym wyborem jest miseczka, jednak my polecamy jednorazowe pojemniki na przekąski, dzięki którym poczujecie się jak w prawdziwym kinie i podobnie, jak w przypadku mikrofali nie będziecie zmuszeni do mycia naczyń po seansie. Takie pojemniki znajdziecie w naszym internetowym sklepie.

Pojemnik na przekąski

Świeży i ciepły popcorn to niskokaloryczna przekąska pozbawiona konserwantów. Jedna szklanka popcornu to średnio trzydzieści kalorii. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, aby podarować sobie odrobinę przyjemności w postaci świetnego filmu oraz prażonej kukurydzy!