Filtruj

Materiał

Podkładki pod tort

Przygotowanie pięknie wyglądającego i doskonale smakującego ciasta często nie należy do łatwych zadań. Oprócz zastosowania właściwych składników, istotna jest również forma podania. Podkładki pod tort to niezbędny element w wyposażeniu cukierni. Pozwalają na łatwe przenoszenie ciasta, a także umożliwiają estetyczną formę podawania słodkości. Są okrągłe, solidnie wykonane, produkowane przede wszystkim z litej tektury. Zazwyczaj tektura ta jest dodatkowo laminowana polietylenem, co zapewnia dodatkową warstwę ochronną. Dzięki temu, karton jest chroniony przed wchłanianiem wilgoci oraz tłuszczu.

11 produktów.

Podkładki pod tort – niezbędnik każdego cukiernika

Dostępne w naszym sklepie średnice są w pełni dopasowane do standardowych opakowań używanych w cukiernictwie. Podkładki pod tort mogą występować w kolorze klasycznym – białym, oraz mniej standardowym – złotym. Mogą mieć gładkie, opływowe brzegi, albo lekko karbowane. Odpowiednio dobrana średnica doskonale wzmacnia ich podstawę, gwarantując bezpieczeństwo w trakcie przenoszenia. Ich gramatura powinna być dopasowana do ciężaru danego ciasta, dlatego w naszej ofercie znajdują się modele o różnej grubości. Oprócz okrągłych modeli, znajdziesz u nas także produkty kwadratowe, w różnych rozmiarach i o różnych brzegach.

Sklep online z podkładkami pod tort okrągłymi i kwadratowymi

Druga opcja stosowana jest najczęściej w przypadku dużych imprez, na których ciasto serwowane jest większej liczbie gości np. na weselach, osiemnastkach, chrzcinach czy komuniach. Podkładki pod tort kwadratowe wykonuje się zazwyczaj z litej tektury o wysokiej gramaturze, albo z grubej tektury falistej. Tak samo, jak wersja okrągła, są dodatkowo zabezpieczone ochronną warstwą zapobiegającą wchłanianiu się wilgoci i tłuszczu. Odpowiedni laminat pełni funkcję nie tylko zabezpieczającą, ale również estetyczną, nadając powierzchni eleganckiego, połyskującego wyglądu. Wersja kwadratowa jest bardzo trwała i mocna, ponieważ stosuje się ją przede wszystkim do umieszczania większych i cięższych ciast.