Opakowania z włókien roślinnych

Szeroki wybór ekologicznych talerzy i sztućców wykonanych z włókien roślinnych. Zapoznaj się z naszą ofertą talerzy wykonanych z drewna, suszonych i formowanych liści palmowych oraz prasowych otrąb pszennych. Bądź eko i postaw na biodegradowalne naczynia, które nie wpływają negatywnie na środowisko naturalne. 

39 produktów.

Opakowania jednorazowe biodegradowalne

Mając na uwadze dobro środowiska naturalnego powinniśmy wybierać ekologiczne opakowania jednorazowe, które nie spowodują zaśmiecania środowiska. Opakowania, talerze i sztućce wykonane z włókien roślinnych są całkowicie biodegradowalne i powstają z odpadów roślinnych, dzięki czemu ich produkcja nie wpływa negatywnie na naturę. Dlatego do naszej oferty wprowadziliśmy naczynia wykonane z włókien roślinnych takich jak liście palmowe, otręby pszenne oraz drewno.

Talerze z otrąb pszennych

Jednorazowe talerze z otrąb pszennych to ciekawa propozycja do restauracji, domu i na imprezy plenerowe. Wykonane są ze sprasowanych otrębów, które powstają podczas przemiału pszenicy. Formowane na kształt talerzy, są całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością, co więcej są również jadalne. W naszym sklepie internetowym dostępne są w formie misek oraz płaskich talerzy o różnych wielkościach.

Drewniane miseczki

Wykonane z drewna, efektowne miski w kształcie łódeczek to świetny pomysł na oryginalne serwowanie przystawek, przekąsek i deserów. Wykonane z naturalnego drewna, nie wpływają na smak i zapach potraw i można stosować je w bezpośrednim kontakcie z żywnością. Drewniane łódeczki staną się również ozdobą każdego stołu. Dodatkowo, w naszej ofercie posiadamy również drewniane sztućce, które doskonale sprawdzą się w plenerze.

Ozdobne talerze z liści palmowych

Kolejną, ekologiczną alternatywą dla plastikowych opakowań jednorazowych są talerze wykonane z suszonych liści palmowych. Na uwagę zasługuje ich wyjątkowy kształt serca oraz nieregularnego owalu, który dodaje im uroku i naturalnego designu. Talerze są wytrzymałe i estetyczne. Można podawać na nich ciepłe i zimne dania.