Filtruj
Ładowanie...
Ekologiczne czyli biodegradowalne! Naczynia biodegradowalne, takie jak jednorazowe sztućce drewniane, papierowe słomki jednorazowe czy talerze z trzciny cukrowej stanowią przyjazną środowisku alternatywę dla naczyń plastikowych. Główną i najważniejszą przewagą naczyń biodegradowalnych jest ich szybki rozkład w środowisku do naturalnych elementów nie pozostawiających długotrwałego śladu w ekosystemie (w przeciwieństwie do plastiku, który rozpada się na coraz mniejsze drobiny, ale nadal pozostaje tworzywem sztucznym, którego żaden organizm na Ziemi nie jest w stanie zmetabolizować). Wybierając naczynia biodegradowalne, wybierasz czyściejszą przyszłość!
Cena brutto za 50 par
Do produkcji użyto jedynie naturalnych otrąb pszennych – bez dodatku innych substancji. Cena brutto za 25 szt.
Naturalne talerze z liści palmowych w kształcie serca. Cena brutto za 25 szt.
Cena brutto za 50 szt
Naturalne talerze z liści palmowych. Cena brutto za 25 szt.
Cena brutto za 50 szt
Cena brutto za 50 szt
Cena brutto za 1000 szt
Cena brutto za 50 szt
Ekologiczne, drewniane łyżeczki. Cena brutto za 100szt.
Łopatki do lodów w higienicznym opakowaniu. Cena brutto za 250 szt
Reklamówki bio, cena brutto za 50szt.
Reklamówki bio, cena brutto za 50szt.
Reklamówki bio, cena brutto za 50szt.
Alternatywa przyjazna dla środowiska: papierowe słomki do picia. Cena brutto za 100 szt.
Ekologiczne słomki papierowe. Cena brutto za 144 szt. Napisz w komentarzu do zamówienia, który kolor wybierasz!
Ekologiczne słomki papierowe. Cena brutto za 144 szt. Napisz w komentarzu do zamówienia, który kolor wybierasz!
Cena brutto za 50 szt
Kartonowe opakowanie na burgera. Cena brutto za 100 szt.
Miseczki z drewna na przekąski. Cena brutto za 50 szt
Ekologiczne naczynia jednorazowe wykonane z biodegradowalnych materiałów stanowią pilnie poszukiwany kompromis między ochroną planety, a potrzebami konsumentów. Bio-naczynia wykonane są w większości z naturalnych materiałów, takich jak trzcina cukrowa, drewno lub papier. Ulegają dzięki temu dość szybkiemu rozkładowi (biodegradacji), niekumulując się w środowisku. Drewniane sztućce jednorazowe, które wytworzone zostały w pełni z drewna naturalnego stanowią dobrą alternatywę dla długo zalegających sztućców plastikowych. Drewniane łyżki, widelce i drewniane noże są równie wygodne w użyciu, jak ich plastikowe odpowiedniki, a są przy tym zdecydowanie bardziej przyjazne środowisku.
Z kolei papierowe słomki do napojów idealnie zastępują słomki plastikowe, mając nad nimi przewagę szybkiej biodegradacji i tym samym szybkiej eliminacji ze środowiska. Są zatem realną szansą na zmniejszenie zaśmiecenia plaż, mórz i oceanów. Stanowią także element strategii dążenia do redukcji zużywanego plastiku.
Natomiast talerze wytworzone w 100% z trzciny cukrowej mogą całkowicie wyprzeć z użycia talerze plastikowe. Naczynia z trzciny cukrowej (z tzw. pulpa trzcinowej) mają bardzo dobre właściwości termoizolacyjne, dzięki czemu ciepły posiłek nie parzy w ręce, a przy tym są sztywne i wygodne w użyciu. Lecz najważniejszą ich cechą jest biodegradowalność i co za tym idzie - możliwość szybkiego naturalnego rozkładu bez pozostawiania w środowisku szkodliwych drobin plastiku.