Filtruj

Papier do pieczenia

Papier do pieczenia znajdzie zastosowanie w każdej kuchni – idealnie nadaje się do przyrządzania dań z piekarnika, ponieważ jest odporny na działanie wysokich temperatur. Bardzo wysoka wytrzymałość termiczna to gwarancja udanego gotowania Długi rulon, w który zawinięty jest papier do pieczenia zapewnia swobodną manipulację jego długością – każdy sam decyduje o miejscu jego przecięcia. Dzięki wysokiej odporności na działanie ciepła można wykorzystać go nie tylko w mikrofali, ale także w piekarniku.

Papier do pieczenia

W ofercie naszego sklepu mogą znaleźć Państwo tradycyjny, nieprzywierający papier do pieczenia oraz jego odmianę silikonowaną. Ta druga opcja sprawdzi się nie tylko podczas zapiekania potraw w piekarniku. Może on być wykorzystany do gotowania na parze i w gorącej wodzie. Ale nie są to jedyne jego właściwości – wysokiej jakości materiał, z którego został wykonany sprawia, że swobodnie posłuży on również do przetrzymywania żywności w niskich temperaturach. Wystarczy owinąć nim wyrobione ciasto i włożyć do zamrażalnika. Gotowanie z takim produktem to czysta przyjemność.

Papier do pieczenia jest również dobrym rozwiązaniem podczas pakowania kanapek śniadaniowych – spokojnie można nim zastąpić plastikowe opakowania, które zajmują dużo miejsca, a przez to stają się niewygodne w użytkowaniu. Produkt ten jest również pomocny podczas rozwałkowywania ciast, jest trwały więc skutecznie posłuży jako ochrona dla kuchennego blatu. Bez obaw można go używać podczas wyrabiania ciasta, jest wytrzymały na rozdarcia.

Trwały i odporny na działanie wysokich temperatur – szerokie zastosowanie papieru do pieczenia

Dwustronny papier do pieczenia, zapewnia dobry smak potrawom bez konieczności natłuszczania. Przydatny w każdej kuchni, niekoniecznie w celach kulinarnych. Sprawdzi się doskonale chociażby do zawijania nim pieczywa i przechowywania wędlin. Warto zamienić plastikowe opakowania lub foliowe torebki na ten, wielofunkcyjny produkt, który przedłuży świeżość produktów spożywczych. Z papierem do pieczenia tarty, ciasta drożdżowe, potrawy mięsne i rybne zawsze wyjdą doskonale, dzięki nieprzywierającej formule. Blacha piekarnika jest chroniona przed zabrudzeniem, co pozwoli zaoszczędzić wiele czasu na zmywanie.