Talerze z trzciny cukrowej — jakość i ekologia w jednym

Szukasz dobrej jakości naczyń jednorazowych? W takim razie koniecznie powinieneś zainteresować się talerzami z trzciny cukrowej. Są one świetną alternatywą dla jednorazowych talerzy plastikowych, styropianowych i tekturowych.

30 produktów.

Czym wyróżniają się talerze z trzciny cukrowej

Co w talerzach z trzciny cukrowej jest takiego wyjątkowego? Przede wszystkim surowiec, z którego powstają — talerze z trzciny cukrowej są robione z włókien, które pozostają podczas produkcji cukru trzcinowego. Warto zaznaczyć, że te talerze są sztywne, odporne na wilgoć, odporne na temperaturę i nie wpływają na smak potraw. Dlatego też są tak samo dobre, jak inne rodzaje talerzy jednorazowych.

Cena talerzy z trzciny cukrowej również jest atrakcyjna. Mogą sobie na nie pozwolić zarówno osoby prywatne, jak i przedsiębiorcy, którzy chcą wyróżnić się na tle konkurencji. Ze względu na to, że talerze z trzciny cukrowej są bardziej ekologiczne, niż większość jednorazowych naczyń, to korzystając z nich, możesz wykorzystać tę informację w swoich kampaniach marketingowych.

Z całą pewnością bez względu na to, czy będziesz kupował talerze z trzciny cukrowej na mniejszą, czy też na większą skalę, to fakt, że wybrałeś bardziej ekologiczne rozwiązanie, wpłynie pozytywnie na naszą planetę.

Największy wybór talerzy z trzciny cukrowej

W naszym sklepie internetowym znajdziesz ogromny wybór naczyń jednorazowych wykonanych z ekologicznej trzciny cukrowej. Posiadamy talerze płaskie o okrągłym i kwadratowym kształcie, miski oraz głębokie talerze na zupy lub dania z makaronem wraz z pasującymi wieczkami zapewniającymi szczelność. Dzięki nim naczynia z trzciny cukrowej możemy wydawać także na wynos, co z pewnością docenią klienci mający na uwadze dobro środowiska naturalnego. Warto wiedzieć, że naczynia z pulpy trzciny cukrowej są całkowicie biodegradowalne.

Wygodne w użyciu i wytrzymałe talerze

Przy wydawaniu posiłków liczy się także estetyka podania oraz wytrzymałość. Zapewniamy, że oferowane przez nas talerze z trzciny cukrowej są niezawodne i zapewniają wysoką jakość. Szeroki wybór kształtów pozwoli dobrać idealne naczynia do naszych posiłków. Talerze i miski z trzciny cukrowej świetnie sprawdzą się również na imprezach plenerowych, festynach i grillach. Są bezpieczne w bezpośrednim stosowaniu z żywnością, można stosować je także do dań zimnych i gorących. Nie zmieniają również smaku i zapachu potraw.

Praktyczne i ekologiczne talerze z trzciny cukrowej

Talerze z trzciny cukrowej posiadają wiele zalet. Ich produkcja nie zaburza flory i środowiska naturalnego, ponieważ powstaje z odpadów trzciny cukrowej. Ulegają biodegradacji już w 90 dni, jeśli kompostuje się je w odpowiednich warunkach. Można podgrzewać je wraz z jedzeniem w mikrofalówce oraz do 12 godzin przechowywać w lodówce.