Marynujemy mięso

Dobrym pomysłem jest przyrządzenie mięsa do usmażenia na grillu. Trzeba jednak pamiętać, by było ono wcześniej zamarynowane. Dzięki temu nabierze lepszego smaku, ale także będzie bardziej miękkie.

Mięso najlepiej jest przyrządzić dzień wcześniej. Można zrobić marynatęsamodzielnie lub też kupić w sklepie gotową mieszankę ziół i przypraw, którą wystarczy połączyć z odrobiną oliwy i nanieść na mięso.

Wielu z nas, często decyduje się na karczek. Nic dziwnego, ponieważ po upieczeniu jest soczysty i smaczny! Dla osób, które dbają o linię dobrym rozwiązaniem będziefilet z mięsa kurczaka lub polędwiczki wieprzowe. Na grillowaniu, nie braknie również kurzych skrzydełek lub udka.

Patyczki do szaszłyków / 0,55 zł

Kolorowe i pyszne

Zamiast serwować mięso z bułką, można nieco urozmaicić danie. Dobrym pomysłem są np. szaszłyki. Jak je przygotować?

Zamarynowane wcześniej mięso wystarczy pokroić w kostkę i połączyć z paprykącebulą i boczkiem. Najlepiej użyć w tym celu jednorazowych, drewnianych patyczków na szaszłyki z tradycyjnego drewna lub z bambusa.

Coraz więcej osób grilluje również same warzywa, co jest doskonałą alternatywą dla osób dbających o linię. Do smażenia szaszłyków najlepiej jest wykorzystaćaluminiowe tacki, by nie kłaść jedzenia bezpośrednio na grill. Poza tym, takie tacki można bez problemu przenieść z miejsca na miejsca. Tym samym przygotowanie pysznych dań jest dużo prostsze!

Tacka do grilla – 5 sztuk / 2,71 zł

Aby grillowanie minęło w przyjaznej atmosferze, a po jego zakończeniu nie trzeba było dużo sprzątać, warto postawić na jednorazowe opakowania. Wybór tego typu produktów jest ogromny! Najpopularniejsze są papierowe tacki, plastikowe talerzyki i widelce. Po zjedzeniu wystarczy wyrzucić je do kosza, a tym samym nie trzeba marnować czasu na mycie naczyń.

Nie warto zajmować się niepotrzebnymi rzeczami, kiedy można się dobrze bawić w doborowym towarzystwie, prawda?