Nie potrzeba do tego wielu składników, wystarczą trzy, cztery dobrze smakowo dobrane produkty, by przygotować małe przekąski, które będą poczęstunkiem dla wielu osób. Nie muszą być to także koniecznie składniki drogie. Co więcej, kolorowe, serwowane na dużym talerzu, będą budzić ciekawość i znikną ze stołu wszystkie. Różnorodność kombinacji smakowych sprawi, że każdy sięgnie po coś dla siebie!

Koreczki na wiele sposobów

Koreczki można przygotować dosłownie w kilka chwil, z czym się chce i lubi. Z łososiem, z serem, z szynką. Wyjątkowo smaczne wychodzą właśnie z owocami lub rybą. To mieszanie smaków: słonego, słodkiego, kwaśnego. Koreczki zakańcza się kawałkiem chleba tostowego lub pełnoziarnistego i serwuje na talerzu. Koreczki na imprezę można przygotowywać na wiele różnych sposobów.

Rękawice foliowe - zadbaj o higienę przyrządzania koreczków

Przygotowując przystawki i inne potrawy dla gości na imprezę, takie jak właśnie cieszące się nieustającą popularnością koreczki, warto zadbać o ich higieniczne przygotowanie. Dobrym i jak najbardziej skutecznym rozwiązaniem będą tutaj jednorazowe rękawiczki foliowe, dopuszczone do kontaktu z żywnością. Przeznaczone są do zabezpieczenia skóry rąk, którą chronią przed zabrudzeniem. Często stosowane jako higieniczna ochrona produktu.

Funkcjonalne rękawice foliowe zapewniają nie tylko higienę przyrządzania, ale również serwowania jedzenia. Rękawice foliowe są uniwersalne. Można je swobodnie wkładać i zdejmować oraz chronią przed zanieczyszczeniami.

Tworzą delikatną oraz cienką warstwę ochronną między ciałem a produktem spożywczym. Rękawice foliowe cieszą się zatem szczególnie dużą popularnością w sklepach spożywczych. Ich celem jest higieniczne zabezpieczenie produktu. Są one umieszczane zwykle obok stoisk z pieczywem, mimo iż nie każdy z nich niestety korzysta. Tworzą delikatną, ale bardzo skuteczną warstwę pomiędzy wybranym i dotykanym przez nas produktem a skórą dłoni.