Pojemniki styropianowe

Niezwykle popularne pojemniki styropianowe mają swoje zalety. Przede wszystkim są tanie i praktyczne. Większość z nich posiada dołączoną pokrywkę o wypukłym kształcie, dzięki czemu można zapakować do nich całe porcje obiadowe. Pojemniki styropianowe doskonale izolują ciepło, więc posiłki dostarczane są w odpowiedniej temperaturze. Ich wadą jest brak możliwości recyklingu oraz niska szczelność. Niestety po przypadkowym przechyleniu z pudełka może wylać się sos, okrasa czy oliwa z sałatki. Mimo to, pojemniki styropianowe wciąż cieszą się dużą popularnością i w wielu przypadkach to one królują w lokalach gastronomicznych.

Dla wygody pojemniki styropianowe występują w wielu różnych rozmiarach i kształtach. Do wyboru mamy pojemniki niedzielone, dwudzielne oraz trójdzielne, a także okrągłe pojemniki na zupę.

Pojemniki do zgrzewu plastikowe

Niezwykle praktyczne i zdobywające coraz więcej zwolenników pojemniki plastikowe do zgrzewu cechują się wysoką szczelnością i estetyką. Pojemniki mają najczęściej czarny kolor, a folia pokrywająca je od góry jest przezroczysta. Pozwala to na sprawdzenie zawartości przez wydaniem posiłku bez niepotrzebnego otwierania. Pudełka dostępne są w wielu różnych rozmiarach, dzięki czemu z łatwością można dopasować je do każdego obiadu. Oprócz tego, możemy wybrać pojemnik dwu lub trójdzielny, w którym każdy składnik obiadu będzie ułożony osobno i nie będą mieszać się podczas transportu.
Najważniejszą cechą pojemników do zgrzewu jest ich wysoka szczelność. Po zgrzaniu w wysokiej temperaturze folia i pojemnik tworzą nieprzepuszczalną całość. Dzięki temu posiłek zachowuje odpowiednią temperaturę i apetyczny wygląd, ponieważ nie ma możliwości, aby opakowanie było zabrudzone tłuszczem czy wyciekającym sosem.

Ekologiczne pojemniki do zgrzewu

Jeszcze do niedawna nie było do wyboru innych pojemników do zgrzewu niż plastikowe. Jednak wychodząc naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom klientów, na rynku pojawiły się ekologiczne pojemniki do zgrzewu. Wykonane są z pulpy trzciny cukrowej, czyli tak naprawdę odpadków powstałych po zbiorach trzciny. Dzięki temu w przyrodzie nic się nie marnuje, a dodatkowo odpady wykorzystywane są do powstania czegoś niezwykle praktycznego. Pojemniki z pulpy są estetyczne i w niczym nie są gorsze od pojemników plastikowych. Są szczelne, wytrzymałe i można używać ich do każdego rodzaju posiłku. Nie wpływają na smak i zapach potraw, a po użyciu można wyrzucić je do odpadów bio.