Pojemniki styropianowe

Są najchętniej wybierane przez właścicieli lokali gastronomicznych, ze względu na wiele czynników, jakimi się cechują.

Do zalet pojemników styropianowych należą:

  • niskie koszty - kupując pojemniki hurtowo, nie narażamy się na ogromne wydatki
  • bezpieczeństwo – takie pojemniki spełniają wszystkie normy i posiadają atesty, w związku z czym mogą być używane do przechowywania żywności
  • nie zmieniony zapach i smak – wykonanie ze styropianu gwarantuje brak wpływu na walory smakowe potraw
  • termoizolacja – potrawy przechowywane w takich pojemnikach dłużej pozostają ciepłe, co ma ogromne znaczenie podczas przewozu potraw
  • kształt – na rynku jest wiele rodzajów pojemników, dlatego każdy może wybrać kształt czy rozmiar, który mu odpowiada

Pojemniki do zgrzewania

Taki rodzaj opakowania jest coraz częściej wykorzystywany w gastronomii.

Do zalet takich opakowań należy:

  • trwałość – takie opakowania są niezwykle trwałe, ze względu na materiał z którego są wykonane
  • estetyka – wyglądają wyjątkowo elegancko
  • wygoda użytkowania – można je przewozić i otwierać w dogodnym dla nas miejscu
  • termoizolacja – utrzymują ciepło znacznie dłużej
  • kształt – jest wiele pojemników na rynku, dlatego możemy dostosować je do swoich wymagań
  • bezpieczeństwo – pojemniki są dostosowane do przechowywania żywności, dlatego nie zawierają niebezpiecznych substancji, które mogą zaszkodzić naszym klientom
  • dłuższa świeżość – produkty pakowane w pojemniki zgrzewane zachowują dłużej świeżość
  • szczelność – nie ma możliwości wylania się produktów płynnych z takiego opakowania

Mając na uwadze dobro klientów, skłaniam się przy wyborze pojemników do zgrzewania, ze względu na to, że są całkowicie szczelne, odpowiednia temperatura utrzymuje się znacznie dłużej, jak również wyglądają bardzo elegancko. Pomimo tego, że pojemniki do zgrzewania wymagają specjalnego urządzenia, uważam, że warto zainwestować, ponieważ zadowoleni klienci to szybszy rozwój naszej firmy oraz więcej zysków.