Podłużne, okrągłe i prostokątne – foremki aluminiowe przeznaczone do wypieku ciast i chleba to idealne rozwiązanie do zastosowania także w domu. Foremki posiadają wiele zalet, które z pewnością odpowiadają potrzebom cukierników i piekarzy.
Dlaczego foremki aluminiowe?
Jednorazowe foremki do pieczenia to świetne rozwiązanie do sklepów cukierniczych i piekarni. W wybranej foremce zawsze znajduje się taka sama ilość produktu, dzięki czemu nie trzeba wciąż na nowo wyceniać ciasta. Wytrzymałe aluminium pozwala także na bezpieczny transport nawet delikatnych wypieków. Ciasto przewożone w foremce nie rozpadnie się i nie pokruszy. Pozwoli też wygodnie zanieść je do domu po zakupie, na co klienci również często zwracają uwagę. Dzięki temu nie potrzebujemy też dodatkowych opakowań, w które musielibyśmy pakować ciasto.
Foremki aluminiowe wyglądają estetycznie, przez co ciasta czy chleby można wystawiać bezpośrednio w opakowaniu. Nawet jeśli klient życzy sobie tylko połowę produktu, bez problemu przetniemy foremkę wraz z ciastem. Co więcej, foremka chroni ciasto przed nadmiernym wysuszeniem i wyschnięciem.
Do czego można używać foremek aluminiowych
Foremki aluminiowe dostępne są w różnych kształtach i wielkościach, dlatego można ich użyć tak naprawdę do wielu różnych wypieków. Szczególnie polecane są do wypieku ciast i pieczywa, z czego korzysta bardzo wiele przedsiębiorstw.
Z foremek aluminiowych korzystają także restauracje, szczególnie do dań na wynos, takich jak lasagne, zapiekanki makaronowe czy kapsalon. W domu używa się ich także do wypiekania pasztetów mięsnych i warzywnych.
Okrągłe foremki są idealne do pieczenia tart, zarówno na słodko i słono, a także do okrągłych spodów tortów czy innych ciast.
Co więcej, foremki aluminiowe mimo iż są jednorazowe, mogą być poddawane recyklingowi, tak naprawdę w nieskończoność. Aż 100% aluminium nadaje się do recyklingu! Po użyciu wystarczy wyrzucić opakowanie do żółtego kosza z odpadami bez obaw o zaśmiecanie środowiska naturalnego.