Poradnik cateringowy

Prowadzisz lokal gastronomiczny i serwujesz jedzenie na wynos? Szukasz nowych rozwiązań, które usprawnią dostawę gorących dań do klientów? A może dopiero zaczynasz i chcesz dowiedzieć się jakie opcje opakowań na wynos są dostępne na naszym rynku? Bez względu na to do której grupy należysz - dobrze trafiłeś/aś.

W tej sekcji naszego bloga odpowiadamy na najczęstsze pytania dotyczące opakowań, porównujemy różne możliwości oraz zestawiamy plusy i minusy poszczególnych rozwiązań. Wszystko po to, aby ułatwić Wam wybór takiego rodzaju opakowań, który będzie najlepiej dostosowany do Waszych potrzeb.

W razie dodatkowych pytań zawsze możecie skontaktować się z nami za pomocą formularza kontaktowego dostępnego tutaj. W godzinach naszej pracy śmiało do nas dzwońcie!

Tłusty czwartek – w co zapakować pączki i faworki, aby zachować ich świeżość i apetyczny wygląd?

Polacy kochają pączki! Od święta i na co dzień. W związku z nadchodzącym wielkimi krokami Tłustym czwartkiem stworzyliśmy dla Was poradnik dotyczący prawidłowego pakowania pączków, co zapewni ich długą świeżość i estetyczny wygląd.

Poradnik cateringowy - pakujemy ciasto!

Delikatne ciasta i torty wymagają odpowiedniego przygotowania do transportu. W co zapakować wyroby cukiernicze, aby dotarły szczęśliwie na miejsce? Zapraszamy do lektury na temat opakowań na ciasta i torty, które z pewnością spełnią swoje zadanie.

Czy pojemniki na wynos uratują gastronomię przed pandemią?

Pandemia i lockdown, które zmieniły świat wpłynęły w ogromnej mierze na branżę gastronomiczną. Wielu właścicielom restauracji udaje się przetrwać, dzięki wprowadzeniu dań na wynos oraz z dowozem. Duże znaczenie ma estetyka i jakość dostawy posiłków. Jakie pojemniki na wynos wybrać, aby przyciągnąć klientów?

Poradnik cateringowy – jak dobrze zapakować obiad na wynos

Coraz więcej lokali gastronomicznych oferuje swoim klientom pakowanie jedzenia na wynos. Zanim jednak zdecydujemy się na tego typu opcję, powinniśmy przemyśleć kilka istotnych kwestii. Jedzenie po transporcie powinno być ciepłe oraz estetycznie wyglądać, co jest często dużym wyzwaniem dla właścicieli restauracji.

Poradnik cateringowy – kawa na wynos!

Ze względu na wzrastający pęd życia, coraz częściej nie mamy czasu na spokojne wypicie kawy, w zaciszu własnego domu. Z pomocą przychodzą nam jednak różnego rodzaju miejsca, w których serwowane napoje są najczęściej bardzo dobrej jakości.

Poradnik cateringowy – jak zapakować kebab na wynos

Kebab to bardzo popularne danie, podawane w wielu krajach. To najczęściej wybierana potrawa z jedzenia typu fast – food. Prowadząc budkę z kebabami, nie tylko musimy zadbać o ich smak, ale również wygląd. W jaki sposób go zapakować by przyciągał uwagę sporej rzeszy klientów?

Jak zapakować burgera na wynos?

Prowadzisz restaurację fast – food? A może planujesz założyć swój własny food – truck? Jeśli tak, to powinieneś przeczytać nasz poradnik dotyczący pakowania jednego z dań, jakim jest burger.

Poradnik cateringowy - jak pakować zupę na wynos

Będąc właścicielem cateringu, musimy myśleć nie tylko o tym, czy jedzenie dostarczane klientom jest smaczne, ale również czy jest odpowiednio zapakowane. Jakie opakowania na zupę sprawdzą się najlepiej?